فولاد ST37 یکی از پرکاربردترین فولادهای ساختمانی تولید شده به روش نورد گرم است که نقش مهمی در صنایع نفت، گاز، کشتیسازی، سازههای دریایی، ساختمانسازی، خودروسازی و … دارد. عناصر اصلی در فولاد ST37، آهن، کربن، منگنز و سیلیسیم است. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی فولاد گرید ST37، ویژگیها و کاربردهای آن بپردازیم.
آنچه در این مطلب می خوانیم:
- فولاد ST37 چیست؟
- استاندارد فولاد ST37
- خواص مکانیکی فولاد ST37
- تنش تسلیم فولاد ST37
- فولاد ST37 چه کاربردهایی دارد؟
- تفاوت فولاد ST37 و st52
فولاد ST37 چیست؟
فولاد ST 37 یا S235JR یک نوع فولاد ساده کربنی است که بر اساس روش نورد گرم تولید میشود. عناصر تشکیلدهنده این نوع فولاد شامل کربن، آهن، سیلیسیم و منگنز است. کربن موجود در این محصول کمتر از ۰.۱۹ درصد در نظر گرفته میشود.
این نوع فولاد بر اساس استاندارد DIN۱۷۰۰۶ نامگذاری میشود که مشخصات کیفی آن باید مطابق با استاندارد DIN ۱۷۱۰۰ باشد. گرید S۲۳۵JR پایه، گریدهای S۲۳۵J۰ و S۲۳۵J۲، به عنوان گریدهای کیفی این نوع فولاد محسوب میشوند.
از جمله کاربردهای این فولاد میتوان به استفاده در تولید ورق سیاه، میلگرد، تیرآهن، نبشی، لوله و … اشاره کرد. کاربرد فولاد ST37 در تولید مقاطع فولاد موجب شده است که انعطافپذیری آنها در صنایع مختلف تضمین شود.
یکی دیگر از کارکردهای مهم فولاد گرید st۳۷، میتوان نقش آن به عنوان ماده اولیه در توسعه ماشینآلات صنعتی اشاره کرد.
این محصول استراتژیک نقش مهمی در فناوری پیشرفته دستگاههای صنعتی دارد؛ به طوری که بدون فولاد ST 37، خلل جدی در رشد و توسعه صنایع مادر به وجود میآید.
استاندارد فولاد ST37:
نام گذاری فولاد ST 37 مطابق با استاندارد موسسه ملی استاندارد آلمان با DIN 17006 انجام گرفته است؛در این استاندارد ،حروف ST نشاندهنده فولاد ساختمانی میباشد و عدد پس از حروف ST نشانه ی پایه فولاد بودن آلیاژ است و استحکام کششی نهایی فولاد را بر مبنای کیلوگرم بر میلی متر بیان میکند.
بنابراین استحکام کششی این فولاد 37 کیلوگرم بر میلی متر مربع میباشد.
خواص مکانیکی فولاد ST37:
همانطور که میدانید استحکام کششی نهایی این فولاد که از نام آن مشخص است به طور طبیعی 37 کیلوگرم بر میلیمتر مربع، برابر با 363 مگاپاسکال است. عملیات حرارتی، عملیات فولادسازی و سخت کاری سطحی از عواملی هستند که میتوانند استحکام و خواص دیگر این فولاد را تغییر دهند.
تنش نهایی و تنش تسلیم فولاد ST 37:
عددی که دهنده میزان تنش نهایی فولاد ST37 است که یکای آن کیلوگرم بر میلیمتر مربع تعریف میشود. تنش تسلیم فولاد St37 معادل 2400 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع بوده و میزان تنش نهایی آن معادل 3700 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع میباشد.
کاربرد فولاد ST 37:
کاربرد این فولاد به صورت میلگرد St37 دارای خواص مکانیکی و عمر بالایی است. این محصول در صنایع ساختمان و راهساز، قطعات ماشینها، اسکلت پل و ساختمانها، کشتیسازی، ساخت لوله و قطعاتی مانند پیچ و مهره، میله و محور کاربرد فراوان دارد.
تنش نهایی فلزst37 و st52:
مهمترین تفاوت ST37 و ST52 تفاوت در تنش نهایی آنها میباشدريا،همانطور که میدانید عددی که پس از حروف St میآید، نشان دهنده میزان تنش نهایی فولاد میباشد که یکای آن کیلوگرم بر میلیمتر مربع است. تنش نهایی فولاد St52 معادل ۵۲۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع و تنش نهایی فولاد St37 معادل 3700کیلوگرم بر سانتیمتر مربع میباشد.